Hoe de Buren in slechts 3 jaar naam maakte als veelzijdig café; waar men een bruisende Meppeler stapavond kan beleven of juist in stilte kan ontspannen met speciaalbier en heerlijke gerechten.

Donderdag 3 maart 2016 begon Henk van der Velde aan een nieuw avontuur, de deuren van café de Buren werden geopend. Henk was al jarenlang een bekend gezicht in Meppel, en had – net als zijn partner Rozanne – veel kennis en ervaring opgedaan in het horeca-vak.

De Buren opende als ‘bruin café met een hip tintje’, en dat is het nog steeds! Echter heeft het café zich in korte tijd zo hard ontwikkeld, dat we haar met die beschrijving nu tekort zouden doen.

Wie zijn die mensen die dit café zo waarderen?

Overdag zie je mensen even een kopje cappuccino drinken tussen de boodschappen door of vanaf 11:30 genieten van een smakelijke lunch. Het voorterras is herkenbaar aan de loungebanken aan de zijkanten, omdat dit terras zo centraal in het centrum van Meppel ligt is dit is de plek waar men gaat zitten, om spontaan bij te praten met bekenden of juist nieuwe mensen te ontmoeten!

 

Wanneer men juist op zoek is naar rust loop je door naar het achterterras, hier kun je ongestoord genieten van een wijntje in de oude stadstuin.

Het cáfe is niet in éen hokje te plaatsen; de horecagelegenheid spreekt zowel jongeren als een wat ouder publiek aan. De laatste tijd komen er steeds vaker liefhebbers van speciaalbier. Niet verwonderlijk, want er worden maar liefst tachtig Nederlandse speciaalbieren aangeboden!  In 2016 zette de Buren als eerste café, speciaalbieren uit Nederland op de kaart zette in regio Meppel! Ook landelijk bleef dit niet onopgemerkt; recent werd het café door PINT Nederland bekroond met het zgn. ‘Gouden Label’. PINT is een onafhankelijke en toonaangevende organisatie, die onderzoek doet naar de kwaliteit van het bieraanbod in horecagelegenheden. De Buren werd als één van de weinige cafés, bekroond met de hoogste onderscheiding.  

BEKIJK ONS SPECIAALBIER ASSORTIMENT-->

Geen zin om te koken?

Geniet vanaf de namiddag van uiteenlopende gerechten, vers bereid in eigen keuken: 

hier 3 gerechten van de kaart invoegen.
 

Of neem plaats aan de buitenbar die in maart werd geplaatst, om je te laten verrassen van BBQ-specialiteiten zoals 3 gerechten opsommen.

 

BEKIJK ONS MENUKAART -->
 

Wie aan het begin van de avond de Buren binnenstapt, stapt binnen in een stukje gezelligheid. Leuk om bijv. een lange werkdag met je collega’s af te sluiten, met een speciaalbiertje en borrelhapjes.

Op welk moment van de dag je ook binnenloopt… wat veel mensen opvalt bij de Buren is de goede sfeer: mensen met verschillende leeftijden en achtergronden voelen zich er thuis; lief en leed wordt met elkaar gedeeld!  

BORREL BIJ DE BUREN -->

Vanaf een uurtje of 22:00 wordt er een feestje gebouwd in het café gedeelte. Zeker in het weekend wordt hierbij uitgepakt met o.a. DJ’s en karaoke-shows (de entree is altijd vrij!). 
Bezoekers worden ook verrast met thema-avonden, zoals IBIZA-lounge of carnaval, waarbij het cafe extra feestelijk en sfeervol wordt aangekleed. 
Het kan niet missen, dat de barmannen één van jouw favoriete drankjes kunnen serveren (en dat altijd met een glimlach!). Bier, wijn, shotjes, likeuren, noem maar op!

BEKIJK DE:    EVENTAGENDA ->  |  DRANKKAART ->

‘Loop eens binnen aan de Grote Kerkstraat 19 in Meppel en laat je verrassen! Een must voor de liefhebber van speciaalbier, maar ook voor een ieder met een andere smaak’, aldus van der Velde. 
Gratis wifi & voldoende parkeergelegenheid op een steenworp afstand. 

Openingstijden:

Ma:          12:00 - 01:00

Di:             gesloten

Wo & Do: 12:00 - 01:00

Vr & Za:   12:00 - 03:00

Zo:            12:00 - 01:00

  • E-mail
  • phone
  • Facebook
  • Instagram